Es pot vendre un pis amb llogaters? Com fer-ho?

Moltes vegades, se’ns presenten circumstàncies en què vendre un pis és una bona oportunitat o fins i tot una necessitat. Tot i això, quan aquest pis el tenim llogat, poden sorgir complicacions, ja que cal respectar les lleis que protegeixen els llogaters per poder fer aquest tràmit de forma legal i moral.

Al següent article, t’expliquem com pots vendre un pis amb llogaters de forma legal i eficaç, salvaguardant els teus drets i els de les persones que han llogat el teu habitatge. A més, us aportem informació que us serà molt útil a l’hora de vendre el vostre pis llogat.

Taula de continguts

 1. Es pot vendre un pis amb llogaters?
 2. Passos per vendre casa llogada
 3. L’inquilí té preferència per comprar l’habitatge?
 4. El preu de la vivenda canvia si és una casa amb llogaters?
 5. Preguntes freqüents (FAQ’s)

Punts clau

Sí, és possible vendre un pis amb llogaters, però s’han de respectar els drets i els termes del contracte d’arrendament. La venda no afecta automàticament el contracte d’arrendament.

 • Preferència de l’Inquilí

L’inquilí pot tenir dret de preferència per adquirir l’habitatge, depenent de la legislació local i els termes del contracte d’arrendament . Això significa que, si decidiu comprar-la en les mateixes condicions que el comprador extern, l’inquilí té prioritat.

Es pot vendre un pis amb llogaters?

Sí, és possible vendre un pis amb llogaters, però és crucial respectar els drets i els termes del contracte d’arrendament. La venda de la propietat no afecta automàticament el contracte d’arrendament, per la qual cosa l’inquilí continua tenint drets sobre l’habitatge fins que el contracte expiri o es resolgui de manera legal.

vendre un pis amb llogaters

Passos per vendre casa llogada

Aquests són els passos indispensables que has de seguir per poder vendre un habitatge llogat, recorda seguir-los tots per fer aquest tràmit des de la legalitat.

 1. Revisar el contracte d’arrendament : És fonamental revisar detingudament el contracte d’arrendament per comprendre els drets i les responsabilitats tant del propietari com de l’inquilí.
 2. Notificar a l’inquilí : Cal informar l’inquilí sobre la intenció de vendre la propietat d’acord amb els terminis i els procediments establerts per la llei.
 3. Valoració de la propietat : Obtenir una valoració precisa de la propietat, tenint en compte la presència d’inquilins i altres factors rellevants.
 4. Publicitar la propietat : Anunciar la propietat als canals adequats, assegurant-se de respectar els drets de privadesa de l’inquilí durant el procés de venda.
 5. Negociar amb l’inquilí (si cal) : Si l’inquilí té dret de preferència per comprar l’habitatge, cal negociar de bona fe i d’acord amb la llei.
 6. Tancar la venda : Un cop trobant un comprador adequat, procedir amb el tancament de la venda seguint els procediments legals establerts.

L’inquilí té preferència per comprar l’habitatge?

En molts casos, el llogater té dret de preferència per adquirir l’habitatge a la venda. Aquest dret, també conegut com a dret de tempteig o retracte , significa que l’inquilí té l’opció de comprar la propietat abans que s’ofereixi a qualsevol altra persona externa.

Per exercir aquest dret, l’inquilí ha de ser notificat formalment sobre la intenció del propietari de vendre’n la propietat. A partir d’aquest moment, se li proporciona un període de temps específic per prendre una decisió sobre si voleu comprar l’habitatge en les mateixes condicions que qualsevol altre possible comprador. Si l’inquilí decideix exercir el seu dret de preferència, ho ha de comunicar al propietari dins del termini establert i procedir amb el procés de compra segons allò acordat.

Cal tenir en compte que aquest dret pot variar segons la legislació local i els termes específics del contracte d’arrendament. Per tant, tant el propietari com l’inquilí s’han de familiaritzar amb les lleis i les regulacions aplicables a la seva àrea abans de procedir amb la venda de la propietat llogada.

vendre un pis amb llogaters

El preu de la vivenda canvia si és una casa amb llogaters?

El preu de l’habitatge es pot veure afectat per la presència d’inquilins. En alguns casos, l‟estabilitat d‟un ingrés assegurat provinent del lloguer pot augmentar el valor percebut de la propietat. No obstant això, alguns compradors poden veure la presència d’inquilins com una complicació, cosa que podria influir negativament en el preu.

Preguntes freqüents (FAQ’s)

Què passa si compro un pis amb llogater?

En comprar un pis amb llogater , has de respectar els termes del contracte d’arrendament existent fins que expiri.

Què passa si venen el pis on estic llogat?

Com a llogater, els teus drets estan protegits per la llei. Depenent de la legislació local, és possible que tinguis dret a romandre a la propietat fins que finalitzi el teu contracte d’arrendament.

Es pot fer fora l’inquilí si vull vendre el pis?

En general, no pots desallotjar l’inquilí abans que acabi el contracte d’arrendament, llevat que hi hagi circumstàncies específiques justificades per la llei.

Què passa si llogo i el propietari vol vendre?

Com a llogater, els teus drets estan protegits i el propietari no pot forçar-te a abandonar la propietat abans que finalitzi el teu contracte d’arrendament, llevat que compleixi els procediments legals adequats.

Com a llogater puc negar-me a ensenyar el pis?

En general, com a llogater, tens dret a la privadesa i pots negar-te a permetre que es mostri la propietat a possibles compradors, llevat que estigui especificat al contracte d’arrendament.

Per consultes pots comunicar-te amb TOYSAN FINQUES a: toysan@toysanfinques.com .

Estigues connectat amb TOYSAN FINQUES:

2 thoughts on “Es pot vendre un pis amb llogaters? Com fer-ho?”

Leave a Comment

Vols vendre o llogar el teu pis?

Deixa'l a les nostres mans.
Nosaltres ho fem per tu!