Com llogar el meu pis? Passos a seguir per llogar un pis de forma segura

El lloguer d’un pis pot ser una alternativa viable a la venda, especialment en mercats immobiliaris on els preus poden no ser tan favorables per a una venda immediata.

Llogar el teu pis no només pot oferir-te un flux constant d’ingressos, sinó també mantenir la teva propietat com una inversió a llarg termini. Tanmateix, és crucial estar ben informat i preparat per gestionar tot el que implica ser un propietari.

Com llogar el meu pis, llavors? Et preguntaràs. Avui et donarem uns consells imprescindibles.

Taula de continguts

 1. ¿Llogar el meu pis o vendre’l? Pros i contres de cada opció
 2. Passos a seguir per llogar el meu pis de forma segura
 3. Consells addicionals per llogar-lo amb èxit
 4. Preguntes freqüents (FAQ’s)

¿Llogar el meu pis o vendre’l? Pros i contres de cada opció

Llogar el meu pis

Pros:

 1. Ingrés constant: El lloguer mensual proporciona un flux d’ ingressos estable.
 2. Mantenir la propietat: Pots beneficiar-te de l’apreciació del valor de la propietat a llarg termini.
 3. Flexibilitat: Si canvien les teves circumstàncies, pots optar per vendre el pis més endavant.

Contres:

 1. Gestió i manteniment: Ser propietari implica gestionar llogaters i mantenir la propietat en bon estat.
 2. Risc d’ impagaments: Hi ha el risc que els llogaters no paguin el lloguer a temps o causin danys.
 3. Regulacions i legislació: Has d’estar al tant de les lleis de lloguer locals, que poden ser complexes.

Vendre el meu pis

Pros:

 1. Liquiditat immediata: Rebes una suma gran de diners que pots fer servir immediatament.
 2. No hi ha responsabilitats de propietari: No has de preocupar-te pel manteniment o els llogaters.
 3. Reducció de riscos: Eliminació de riscos relacionats amb impagaments o danys a la propietat.

Contres:

 1. Pèrdua d’ una inversió a llarg termini: Deixes de beneficiar-te de la possible apreciació del valor de la propietat.
 2. Comissions i despeses: La venda implica despeses d’agència i possibles impostos.
 3. Mercat fluctuant: El preu de venda pot no ser favorable depenent del mercat immobiliari.

llogar el meu pis

Passos a seguir per llogar un pis de forma segura

1. Preparar el pis

Abans de posar el teu pis al mercat de lloguer, assegura’t que estigui en bon estat. Realitza les reparacions necessàries, pinta les parets si cal, i assegura’t que tot funcioni correctament (electrodomèstics, sistemes de calefacció, etc.). Un pis ben presentat atraurà millors llogaters.

2. Establir el preu de lloguer

Investiga els preus de lloguer a la teva àrea per determinar un preu competitiu i just. Pots consultar anuncis similars en portals immobiliaris o contractar un taxador professional.

3. Publicar l’anunci

Crea un anunci atractiu que destaqui les característiques més importants del teu pis. Inclou fotos d’ alta qualitat i una descripció detallada. Publica l’anunci en portals immobiliaris populars i en xarxes socials per maximitzar la seva visibilitat.

4. Seleccionar llogaters

Realitza entrevistes i revisa les sol·licituds dels possibles llogaters. Verifica el seu historial creditici i demana referències d’ arrendadors anteriors. És important assegurar-se que els llogaters tinguin la capacitat financera per pagar el lloguer i que siguin persones responsables.

5. Signar el contracte de lloguer

El contracte de lloguer ha d’incloure tots els termes i condicions acordats, com la durada del contracte, la suma del lloguer, la política de mascotes, i les responsabilitats de manteniment. És recomanable utilitzar un contracte estàndard adaptat a les lleis locals i, si és possible, consultar amb un advocat.

6. Lliurar la propietat

Realitza una inspecció conjunta amb els llogaters abans de lliurar la propietat. Documenta l’estat del pis i pren fotos per tenir un registre en cas de disputes futures. Lliurament les claus i assegura’t que els llogaters coneguin les seves responsabilitats.

7. Gestionar el lloguer

Mantenen una comunicació oberta amb els teus llogaters i resol els problemes de manteniment de manera oportuna. També és important portar un registre dels pagaments de lloguer i assegurar-te de complir amb totes les lleis i regulacions locals.

llogar el meu pis

Consells addicionals per llogar-lo amb èxit

Et proporcionem alguns consells extra perquè puguis posar el teu pis de lloguer amb garantia i màxima rendibilitat. Recorda que si necessites ajuda d’un professional, posem els nostres serveis a la teva disposició.

 1. Contracta una assegurança de lloguer: Aquest tipus d’assegurança pot protegir-te contra impagaments i danys a la propietat.
 2. Fes un inventari detallat: Documenta tots els mobles i electrodomèstics inclosos en el lloguer, així com el seu estat.
 3. Actualitza el pis regularment: Mantenen el pis en bon estat i realitza millores periòdiques per mantenir-lo atractiu per als llogaters.
 4. Fomenta una bona relació amb els llogaters: Una comunicació respectuosa i professional pot prevenir molts problemes.
 5. Utilitza una agència de gestió immobiliària: Si no tens temps per gestionar el lloguer, una agència pot fer-ho per tu, tot i que a un cost addicional.

Preguntes freqüents (FAQ’s)

1. Quant hauria de cobrar per llogar el meu pis?

Depèn de diversos factors com la ubicació, la mida del pis, les característiques addicionals i el mercat local. Investiga els preus de lloguer a la teva àrea per tenir una referència.

2. Cal un contracte de lloguer?

Sí, sempre és recomanable tenir un contracte de lloguer per escrit per protegir tant els teus drets com els dels llogaters. El contracte ha de ser clar i cobrir tots els aspectes importants del lloguer.

3. Com puc assegurar-me de trobar bons inquilins?

Realitza una verificació exhaustiva de l’ historial creditici, demana referències d’ arrendadors anteriors i realitza entrevistes personals. També pots considerar contractar una agència de selecció de llogaters.

4. Què passa si els llogaters no paguen el lloguer?

És important incloure clàusules en el contracte que abordin aquesta situació. En cas d’impagament, hauràs de seguir els procediments legals locals per resoldre el problema, que poden incloure des d’acords de pagament fins a procediments de desallotjament.

5. Què haig de fer si hi ha danys al pis?

Documenta tots els danys i revisa el contracte de lloguer per determinar la responsabilitat. En molts casos, el dipòsit de seguretat pot cobrir els costos de reparació. Assegura’t de tenir un inventari detallat i fotos de l’estat inicial del pis per tenir proves en cas de disputes.

6. Puc augmentar el lloguer durant el contracte?

Depèn de les lleis locals i del que estigui estipulat en el contracte de lloguer. Alguns contractes permeten ajustos anuals del lloguer, mentre que d’altres poden fixar el preu durant la durada del contracte.

7. Necessito una assegurança específica per llogar el meu pis?

Sí, és recomanable tenir una assegurança de lloguer que cobreixi possibles impagaments i danys a la propietat. Consulta amb la teva companyia d’assegurances per conèixer les opcions disponibles.

En conclusió, llogar el teu pis pot ser una decisió encertada si es fa correctament. Seguint aquests passos i consells, podràs llogar el teu pis de manera segura i exitosa, maximitzant els beneficis i minimitzant els riscos.

Per consultes pots comunicar-te amb TOYSAN FINQUES a: toysan@toysanfinques.com .

Estigues connectat amb TOYSAN FINQUES:

Leave a Comment

Vols vendre o llogar el teu pis?

Deixa'l a les nostres mans.
Nosaltres ho fem per tu!