Ajudes per comprar un habitatge el 2023

Ajudes per comprar un habitatge el 2023

Comprar un habitatge és un somni per a molts, però sovint sembla un objectiu inabastable. Afortunadament, el 2023 hi ha diverses ajudes que faciliten l’adquisició d’una casa, especialment per a certs grups demogràfics. Aquest article explora les ajudes disponibles, els beneficiaris, els requisits i el procés per obtenir-los.

Taula de continguts

 • Quines són les ajudes per comprar un habitatge el 2023?
 • Requisits per rebre les ajudes per comprar un habitatge el 2023
 • Temps de processament de les ajudes
 • Programa d’ajudes per a la rehabilitació integral
 • Preguntes freqüents (FAQ’s)

Punts clau

 • Les ajudes per comprar habitatges el 2023, incloent-hi subvencions estatals i avals del govern, estan dissenyades per facilitar l’adquisició d’habitatges a joves, famílies nombroses, i persones amb ingressos modestos, millorant l’accessibilitat a l’habitatge.
 • Aquestes ajudes generen beneficis econòmics i socials significatius, estimulant l’economia, reduint la desigualtat social, fomentant la sostenibilitat i millorant el mercat immobiliari.

Quines són les ajudes per comprar un habitatge el 2023?

 • Aval del Govern: Avala el 20% d’hipoteques per a menors de 35 anys i famílies amb fills a càrrec, facilitant un menor desemborsament inicial.
 • Subvencions Directes: Fins a 10.800 euros per a joves menors de 35 anys en certs municipis.
 • Reducció de l’Impost de Transmissions Particulars (ITP): Benefici per a famílies nombroses, amb tipus de gravamen reduïts a la compra d’habitatge habitual.
 • Hipoteques Específiques de Bancs: Ofereixen finançament de fins al 100%, taxes d’interès favorables i terminis de devolució estesos per a joves i famílies nombroses.

Requisits per rebre les ajudes per comprar un habitatge el 2023

Els requisits varien segons el tipus d’ajuda:

 • Edat: ​​Ser menor de 35 anys per a certes subvencions i avals.
 • Ingressos: Tenir ingressos modestos per a programes específics de bancs.
 • Primer Habitatge: Comprar el primer habitatge en certs casos.
 • Família Nombrosa: Per a beneficis a l’Impost de Transmissions Particulars.

Temps de processament de les ajudes

El temps que triguen a arribar les ajudes depèn del programa específic i de l’entitat que les ofereix. No hi ha una resposta única, però generalment el procés pot portar des de poques setmanes fins a diversos mesos.

Programa d’ajudes per a la rehabilitació integral

Si voleu aconseguir una casa a millor preu podeu comprar una casa de segona mà i acudir al pla d’ajudes de rehabilitació integral d’habitatges.

El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) inclou un programa específic per a la rehabilitació d’habitatges i barris, amb una previsió d’assolir 510.000 actuacions de renovació per al segon trimestre del 2026. Aquest programa apunta a:

 • Millorar l’eficiència energètica.
 • Reduir el consum d’energia no renovable a llars com a mínim en un 30%.
 • Disminuir la demanda de calefacció i refrigeració en un 7%.

Les ajudes per a la rehabilitació varien en funció de l’actuació i el beneficiari, i poden incloure:

 • Fins a 21.400 euros per habitatge.
 • Finançament entre el 40% i el 80% del cost total de l’actuació.
 • Subvenció del 100% en casos de vulnerabilitat social i econòmica.

ajudes per comprar un habitatge

Preguntes freqüents (FAQ’s)

Quin és el paper del pla estatal d’habitatge 2022-2025 a les ajudes per a la compra d’habitatges?

El pla estatal d‟habitatge 2022-2025 és fonamental per coordinar i regular els ajudes per a la compra d‟habitatges a nivell nacional. Aquest pla estableix les directrius i els recursos destinats a facilitar l’accés a l’habitatge, incloent-hi ajudes econòmiques, subsidis, préstecs amb condicions especials i programes de suport per a l’adquisició d’habitatge habitual.

Quina importància té l’habitatge habitual en relació amb els ajudes per comprar un habitatge?

L’habitatge habitual té un paper fonamental en les ajudes per a la compra d’un habitatge. Molts dels ajudes estan condicionats al fet que l’habitatge adquirit sigui destinat com a residència habitual i permanent del beneficiari, per la qual cosa és important tenir en compte aquest requisit en sol·licitar els ajudes per a la compra d’un habitatge.

Quin paper tenen les ajudes autonòmiques a la compra d’habitatge per a joves?

Els ajudes autonòmics tenen un paper important en la compra d’habitatge per a joves, ja que moltes comunitats autònomes ofereixen programes específics per facilitar l’accés a l’habitatge a aquest col·lectiu. Aquestes ajudes poden incloure subvencions directes, préstecs amb condicions preferents i programes de suport a l’entrada per a l’adquisició de primer habitatge.

És possible obtenir descomptes a l’impost de transmissions patrimonials en comprar un habitatge el 2023?

Sí, en comprar un habitatge el 2023 és possible obtenir descomptes a l’impost de transmissions patrimonials (ITP) en alguns casos, especialment si es tracta de l’adquisició d’un primer habitatge. Aquests descomptes poden variar segons la comunitat autònoma i la situació del comprador, per la qual cosa és recomanable informar-se sobre les opcions disponibles a cada cas específic.

Per consultes pots comunicar-te amb TOYSAN FINQUES a: toysan@toysanfinques.com .

Estigues connectat amb TOYSAN FINQUES:

Vols vendre o llogar el teu pis?

Deixa'l a les nostres mans.
Nosaltres ho fem per tu!